Nieuws

La Place zoekt 1100 nieuwe medewerkers

Bron: www.nu.nl

Restaurantketen La Place zoekt 1.169 nieuwe medewerkers voor de vijftig vestigingen die het bedrijf in grote Nederlandse steden wil openen. De vestigingen worden onder andere in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Nijmegen, Breda, Middelburg en Maastricht geopend. Het gaat niet alleen om vacatures voor restaurantmedewerkers, maar ook om banen voor afdelingshoofden en managers.

juni 12, 2017

Lees verder »

De meest gevraagde beroepen van 2017

Bron: www.personeelsnet.nl

In diverse beroepen ontstaat een tekort aan personeel. Uiteraard in de IT, maar ook docenten techniek, accountmanagers en vaklieden zoals elektromonteurs zijn lastig te vinden.
Dat blijkt uit een lijst met de 27 meest gevraagde beroepen in 2017 die Randstad jaarlijks opstelt. Het overzicht moet werkzoekenden en starters helpen bij hun oriƫntatie op de arbeidsmarkt.

februari 14, 2017

Lees verder »

Grootste daling werkloosheid in 10 jaar

Bron: www.pwdegids.nl

De werkloosheid in ons land is in december verder gedaald, naar 5,4 procent van de beroepsbevolking. Hiermee daalde de werkloosheid in 2016 het hardst in tien jaar tijd. In november stond de werkloosheid nog op 5,6 procent. Het CBS telde in totaal 482.000 werklozen in de laatste maand van 2016. Dat waren er 17.000 minder dan een maand eerder. In het laatste kwartaal van vorig jaar nam het aantal werklozen gemiddeld met 9000 per maand af.

januari 19, 2017

Lees verder »

Online personeelsbank voor mensen met arbeidshandicap

Bron: www.nu.nl

Het wordt voor werkgevers makkelijker om mensen met een arbeidshandicap aan te nemen. Sinds vandaag is er een nieuw systeem om werkgevers op een eenvoudige manier in contact te brengen met mensen die graag willen werken en een arbeidsbeperking hebben. Het UWV start met een online personeelsbank met daarin bijna 60.000 werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Werkgevers kunnen daar direct en doelgericht in zoeken.

november 18, 2016

Lees verder »

Bij Unilever alleen nog digitaal solliciteren

Bron: www.ad.nl

Digitaal solliciteren. Wie bij Unilever solliciteert, hoeft niet meer op gesprek te komen. Het concern selecteert zijn personeel voortaan enkel met online games en een video-interview. Een revolutie op de arbeidsmarkt. De nieuwe sollicitatieprocedure geldt vooralsnog alleen voor studenten die een betaalde stage – een zogeheten traineeship – willen bemachtigen. Maar volgens de multinational is digitaal solliciteren de toekomst.

oktober 30, 2016

Lees verder »