Links

Interessante sites

Je bent op zoek naar werk. Maar er zijn zoveel sites, waar vind je vacatures en waar haal je overzichtelijke informatie vandaan op het gebied van scholing, arbeidsrecht, ontslag, salaris etc.?

Heb je vragen omtrent je contract, de transitievergoeding, hoogte van je salaris, ontslag of uitkering?

Voor jezelf beginnen?

Misschien kijk je nog wel naar vacatures maar denk je er ook wel eens over om voor jezelf te beginnen. Alleen, voordat je die start kunt maken, wat moet er dan allemaal gebeuren? Het niet meer in loondienst zijn betekent dat je geen pensioen of arbeidsongeschiktheidsverzekering meer hebt. Dat soort zaken regel je zelf.  En ook moet je de administratie en acquisitie verzorgen. Natuurlijk hoef je het niet allemaal zelf te kunnen maar je moet het wel overzien.

Tegenover het regelwerk, wat in de praktijk trouwens heel erg meevalt, staat een stuk vrijheid om je eigen richting te kunnen bepalen. Als je meer informatie wilt over de stappen die je moet nemen om voor jezelf te beginnen, kijk dan eens op het Ondernemersplein.

startEn elk jaar, meestal in november, organiseert de Kamer van Koophandel op diverse locaties in het land een startersdag. Waarmee je goed voorbereid de keuze kunt maken om wel of niet te beginnen als zelfstandige.