Ontwikkeladvies – NL leert door

Gratis loopbaanadvies

Door de coronacrisis worden momenteel veel mensen in hun werk geraakt. Bedrijven reorganiseren, functies veranderen en banen verdwijnen.  Maar aan de andere kant liggen er soms ook weer nieuwe mogelijkheden. Voor jouw toekomst is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen: qua kennis, vaardigheden en ervaring. Om te zorgen dat je ook op de lange termijn goed inzetbaar bent. In je huidige baan, of elders. Om je op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt voor te bereiden heeft de overheid nu gratis ontwikkeladvies beschikbaar gesteld. Voor bijna iedereen!

Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen dankzij de subsidieregeling NL leert door gratis een loopbaantraject volgen bij een gecertificeerd loopbaanadviseur. Met zo’n traject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. En ontvang je advies bij het kiezen van eventuele scholing of tips bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Start per 1 december

In  augustus is de 1e ronde van start gegaan en die was heel succesvol. Binnen een paar weken waren er  22.000 aanmeldingen en zat de regeling vol. Het goede nieuws is dat er vanaf 1 december opnieuw geld beschikbaar is gekomen, nu voor maximaal 50.000 deelnemers. Daarbij hoef je de subsidie niet zelf aan te vragen, als loopbaancoach regel ik alle administratieve zaken. Het ontwikkeladvies helpt je antwoorden te krijgen op vragen die je hebt over je loopbaan. In een prettige omgeving, zonder verplichtingen en geheel zonder kosten. Samen maken we vervolgens een ontwikkelplan waarmee je aan de slag kunt.

Hoe ziet het ontwikkeladvies eruit?

We beginnen met een telefonisch kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we jouw situatie en kan ik je, op basis van je gegevens, aanmelden voor het traject. Ook stuur ik je dan de inloggegevens voor de arbeidsmarktscan. Deze scan bestaat uit een online vragenlijst, die het startpunt vormt voor onze gesprekken. Gedurende het traject hebben we 4 persoonlijke gesprekken van een uur. Hierin gaan we in op de uitkomsten van de scan en kijken we welke stappen je kunt nemen voor de toekomst. Daarbij komt ook eventuele scholing aan bod. De specifieke inhoud van het traject stemmen we verder af op je persoonlijke loopbaanvraag.

Na afloop heb je een bruikbaar ontwikkelplan dat meer zicht geeft op je mogelijkheden. Wat we tijdens het ontwikkeltraject bespreken, blijft natuurlijk vertrouwelijk.

Veel ervaring

De afgelopen 2 jaar is er al een soortgelijk gesubsidieerd ontwikkeladvies geweest, waarvan ik er veel heb gedaan. Ik weet daardoor goed hoe we het optimaal kunnen inzetten, zodat jij er zoveel mogelijk zinvolle informatie uithaalt. Daarbij is elk ontwikkeltraject bij mij maatwerk, precies passend bij jouw situatie.

Interesse om een ontwikkeltraject te volgen?

Meld je dan snel bij mij aan! Ik verwacht namelijk dat ook deze 2e ronde snel vol zal zitten. En dat betekent dat we eind november een paar gegevens moeten hebben uitgewisseld, zodat ik je op 1 december gelijk kan registeren. En dan gaan we daarna van start op het moment dat het jou uitkomt. Dus dat kan ook in het nieuwe jaar zijn.

Neem direct contact op