Ontwikkeladvies – NL leert door

Er zijn veel werknemers, flexwerkers, werkzoekenden en ZZP’ers die door de coronacrisis worden geraakt. Speciaal voor hen stelt de overheid vanuit het programma NL leert door subsidie beschikbaar voor ontwikkeladvies en scholing. Hiermee kunnen zij zich (her)oriënteren op hun actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Is dit ook voor jou interessant?

Wat is het?

NL Leert door heeft tot doel om mensen te ondersteunen die hun baan door de crisis dreigen te verliezen (of al verloren hebben). En daarom de overstap naar ander werk zullen moeten maken. Het is de bedoeling dat zij met behulp van ontwikkeladvies en/of scholing hun huidige werk op een andere manier kunnen invullen. Of klaargestoomd worden voor banen waar op dit moment behoefte aan is. Maar, voordat je aan scholing begint, moet je eerst hebben nagedacht over hoe je je eigen toekomst voor je ziet. En daar is het ontwikkeladvies voor.

Wanneer?

Vanaf begin augustus kun je hier gebruik van maken. Daarbij hoef je de subsidie niet zelf aan te vragen, als loopbaancoach regel ik alle administratieve zaken. Het ontwikkeladvies helpt je antwoorden te krijgen op vragen die je hebt over je loopbaan. In een prettige omgeving, zonder verplichtingen en geheel zonder kosten. Samen maken we vervolgens een ontwikkelplan waarmee je aan de slag kunt.

Hoe ziet het ontwikkeladvies eruit?

We beginnen met een telefonisch kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we jouw situatie en kan ik je, op basis van je gegevens, aanmelden voor het traject. Ook stuur ik je dan de inloggegevens voor de arbeidsmarktscan. Deze scan is een vereiste vanuit de overheid, een online vragenlijst die het startpunt vormt voor onze gesprekken. Het maakt inzichtelijk welke arbeidsmarktkansen er nu zijn, gelet op jouw ervaring en ontwikkelwensen. Gedurende het traject hebben we 4 persoonlijke gesprekken van een uur. Hierin gaan we in op de uitkomsten van de scan en kijken we welke stappen je kunt nemen voor de toekomst. Daarbij komt ook eventuele scholing aan bod. De specifieke inhoud van het traject stemmen we verder af op je persoonlijke loopbaanvraag.

Na afloop heb je een bruikbaar ontwikkelplan dat meer zicht geeft op je mogelijkheden. Wat we tijdens het ontwikkeltraject bespreken, blijft natuurlijk vertrouwelijk.

Veel ervaring

De afgelopen 2 jaar is er al een soortgelijk gesubsidieerd ontwikkeladvies geweest, waarvan ik er veel heb gedaan. Ik weet daardoor goed hoe we het optimaal kunnen inzetten, zodat jij er zoveel mogelijk zinvolle informatie uithaalt. Daarbij is elk ontwikkeltraject bij mij maatwerk, precies passend bij jouw situatie.

Interesse om een ontwikkeltraject te volgen?

Wacht dan niet te lang! De regeling loopt maar tot eind van het jaar en er is beperkte beschikbaarheid. Als je nu contact opneemt kunnen we snel van start gaan. Ook vraagt het van jou weinig voorbereiding want de aanvraag voor de subsidie wordt door mij geregeld.

Neem direct contact op