Outplacement

HEEFT JE WERKGEVER OUTPLACEMENT AANGEBODEN?

Soms is het niet meer mogelijk om bij je huidige werkgever te blijven. Je krijgt outplacement aangeboden. Speelt één van deze situaties bij jou ?

  • Er is sprake van een arbeidsconflict waardoor het dienstverband niet kan worden voortgezet.
  • Jouw bedrijf gaat reorganiseren en er is voor jou geen plek meer.
  • Je bent je functie ontgroeid en er zijn geen ontwikkelmogelijkheden binnen de eigen organisatie.

En dus moet je, noodgedwongen, op zoek naar een andere baan. Rood Loopbaanadvies begeleidt dit traject heel zorgvuldig met het uiteindelijke doel om een nieuwe passende werkkring te vinden. Dat kan in loondienst zijn bij een nieuwe werkgever. Maar voor sommigen is dit een goed moment om eens te kijken of werken als zelfstandige misschien een mooie volgende stap zou zijn. 

Stappen binnen outplacement

In het outplacementtraject zijn een aantal stappen te onderscheiden:

  • Een intakegesprek vormt het startpunt. Het kan zijn dat het contact via je werkgever is gelegd maar vaak komen kandidaten ook op eigen initiatief. We gaan in op je situatie bij je werkgever, de reden voor outplacement en de mogelijke inhoud van de begeleiding. Nadat de verwachtingen duidelijk zijn, kan een begin worden gemaakt met het traject.
  • Bij aanvang staan we eerst stil bij de emoties en zorgen, die het verlies van je baan met zich kan meebrengen.
  • Vervolgens kijken we naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doen we middels opdrachten, oefeningen en testen, welke tijdens de sessies besproken zullen worden. Hiermee  ontstaat een beeld van je drijfveren, kwaliteiten,  interesses en eigenschappen.
  • Ook komen langzamerhand passende functies en taakgebieden naar boven. Een goed hulpmiddel daarbij is Trjct, de meest complete online beroependatabase. Inclusief opleidingen, vacatures, arbeidsmarktperspectief etc. Je gewenste  werkomgeving wordt steeds meer helder.
  • Nadat je werkomgeving in kaart is gebracht, volgt de arbeidsmarktbewerking. Het uitgangspunt is een uitgebreid programma, gericht op persoonlijke jobmarketing. Daarmee begeleid ik je actief bij het zoeken naar een passende baan, die aansluit op je competenties en interesses. We gaan aan de slag met het CV, de brief, vacature analyse, netwerken (o.a. Linkedin), jobhunting, open sollicitaties, presentatie en communicatie.  Tevens worden vaardigheden getraind om een sollicitatiegesprek zo goed mogelijk te laten verlopen.
  • Gedurende het traject kijken we natuurlijk steeds waar je staat en of tussentijdse bijsturing nodig is.

Looptijd

De duur van het traject verschilt per persoon en is afhankelijk van hetgeen met de werkgever is overeengekomen.

Maak direct een vrijblijvende afspraak

Transitievergoeding

Als je ontslagen wordt heb je vaak recht op een financiele vergoeding, de transitievergoeding. Wil je weten hoe hoog die voor jou is? Kijk dan hier eens voor meer informatie.