Sollicitatietraining

Sollicitatietraining kan zinvol zijn als je:

  • Onlangs je baan bent kwijtgeraakt
  • Nog werk hebt maar twijfelt of je dat in deze tijden kunt behouden
  • Al op zoek ben naar een andere functie maar merkt dat het solliciteren lastiger is geworden

Besteed voldoende tijd en aandacht aan een goed cv, LinkedIn profiel, motivatiebrief en netwerk. Zodat je direct kunt reageren als zich een mogelijkheid voordoet. Dus:

  • Sluit je cv inhoudelijk goed genoeg aan op de baan die je zoekt?
  • Heb je een LinkedIn profiel? En weet je dat ook te gebruiken?
  • Is je motivatie helemaal toegeschreven naar de functie?
  • Benut je je netwerk voldoende?

Is dat niet helemaal in orde? Dan zou je daarmee aan de slag moeten. Want om een nieuwe baan te vinden is het belangrijk dat echt alles klopt.

Veranderde arbeidsmarkt

De afgelopen jaren was er in een aantal sectoren schaarste aan werknemers. Helaas is die situatie nu aan het veranderen. Als er de aankomende tijd vacatures beschikbaar komen, zullen er waarschijnlijk wel wat meer kandidaten op reageren. Dan is het dus essentieel dat jij er goed uitspringt!

Linkedin, het zakelijke netwerk, is daarbij ontzettend belangrijk. Ook moet je cv kloppen, zowel wat betreft lay-out als inhoudelijk. Daarbij vraagt ieder cv echt maatwerk. Het is veel meer dan een chronologische opsomming van werkzaamheden. Het zou namelijk heel goed kunnen dat jij het beste uit de verf komt als je je ervaring op een geheel andere manier presenteert. Ook moet er tegenwoordig een persoonlijk profiel aan worden toegevoegd. Maar ja, wat zet je daar dan in? En netwerken, ook zoiets. Hoe ga je daar mee om?

Kortom, er zijn een aantal zaken die je kunt verbeteren om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. In In de sollicitatietraining kijk ik met je mee, geef veel tips en zorgen we ervoor dat je jezelf zo goed mogelijk kunt presenteren.

Het videosollicitatiegesprek

Mooi, je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Maar dat gaat nu soms even anders dan je wellicht gewend was. Want veel sollicitatiegesprekken vinden nu middels video plaats en dat maakt je misschien onzeker. Hoe kun je je daar het beste op voorbereiden, waar moet je op letten, hoe zit het met de techniek etc.? Ik heb een groot aantal tips waardoor je ook van een videosollicitatie een succes kunt maken.

Maatwerk sollicitatietraining

Iedereen is anders en daarom bied ik maatwerk support. Zo kan ik het beste inspelen op jou en je specifieke situatie.

Starten?

Bij de sollicitatietraining beginnen we met een telefonische intake waarin we doorspreken waar jij met name ondersteuning nodig hebt.  Hierdoor kunnen we in de eerstvolgende sessie gelijk heel praktisch aan de gang.

De kosten van deze individuele training bedragen € 69,00 per uur, excl. BTW.  Dit tarief is specifiek voor particulieren. Voor bedrijven zijn tarieven in overleg, dit is o.a. afhankelijk van het aantal medewerkers.

Ja, ik wil graag met de sollicitatietraining starten

Meer informatie over vacatures, juridische zaken, ontslag, verder studeren etc.